torsdag 17 februari 2011

Lata tullare, eller bara slarviga tullare?

Jag har funderat mycket på tullare och vad de egentligen sysslar med. Deras jobb är ju att förhindrar all sorts smuggling in till Sverige. Men endå så stoppar de inte alla potensiella fordon såsom lastbilar fyllda med kokain och nyponsoppa(eller vad smugglarna nu använder som färdkost). Med all vår logik och kunnighet inom smuggleri borde det inte var ganska enkelt att utesluta folk som är smugglare och de som bara har tillbringat en dag i Danmark på någon unken krog med rökstank. Jag menar, tullare stoppar hellre en Volvo med man, fru, hund och två tjatiga ungar än att stoppa en lastbil med en skum typ med solglasögon bakom ratten.


- Ah, det står köksredskap på sidan av lastbilen, han måste vara kock, låt han passera.
- Nej, men vad är det mitt vänstra öga skådar! En Volvo med rattfyllerister och två ungar på tjack, för att inte tala om hunden som är ute i rymden pågrund av LSD-trippen! Halt i lagens och Sveriges namn!


Underligt. Tullarna borde införa en anti-lastbils policy och genomsöka den noga med knarkhund och skyddsväst.
Om allt hade varit som i Sagan om ringen, ja då hade Öresundsbron redan varit förstörd


Gandalf - Sagan om ringens egna tolkning på dåtidens tullare i Midgård, med den välkända tullarfrasen: "You shall not pass!".

2 kommentarer:

  1. Midgårds tullar skulle ju faktiskt vara en otroligt bra förebild för nutidens tullar. Bestämt och effektivt, där de lätt ser på ras och segregationsområden vilka som försöker infiltrera landet med bomber och granater!

    SvaraRadera
  2. Precis. Skulle ha varit en enkel biff!

    SvaraRadera